Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Gönen Ziraat Odası Başkanı Bandırma TMO'sini ziyaret etti

Gönen Ziraat Odası Başkanı Bandırma TMO

Gönen İlçesinde çeltik hasadı sürerken, Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil'i ziyaret etti.

Gönen İlçesinde çeltik hasadı sürerken, Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil’i ziyaret etti.
Özkurt’un ziyaretinde Gönen ve yöre üreticilerinin sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
TMO Bandırma Şube Müdürü Ağmil, ülkemizin çeltik üretiminin % 67’sinin Marmara Bölgesi’nde gerçekleştirildiğini açıkladı.
Bu yıl Güney Marmara Bölgesi olan Gönen havzasında 230.000 dekarda yaklaşık 150.000 ton çeltik üretimi beklediklerini belirten TMO Bandırma Şube Müdürü Ağimil, üreticilerimizin söz konusu bu üretimle ülke ekonomisine büyük katkı yaptıklarını dile getirdi.
Ağmil, devam eden çeltik hasadı konusunda TMO olarak piyasaları sürekli takip ettiklerini, alıcı ve satıcının memnun olduğunun gözlendiğini kaydetti.
Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt ise, çeltik hasadının % 70-80 oranında tamamlandığını, üreticilerimizin memnun olduğu bir piyasa oluştuğunu belirterek, üreticilerin, kurum olarak TMO’yu her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi.
2014 yılı döneminde iklim koşulları nedeniyle geç ekimlere paralel şekilde verim oranlarında geçen yıllara göre düşme yaşandığını işaret eden Özkurt, mevcut piyasa fiyatlarının üreticimizi memnun ettiğini, hasadın önümüzdeki günlerde yağış olmaması durumunda 10-15 gün içinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi.
Ziyaret sırasında, mevcut piyasa koşullarında üretici, tüccar ve sanayicinin karşılıklı olarak iyi niyet çerçevesinde alışverişte bulunmaları, spekulatif davranışlar içine girmemeleri gerektiği, TMO’nun piyasaları sürekli izlediği ve ihtiyaç duyulması durumunda gerekli müdahalenin TMO tarafından yapılacağının tüm piyasa aktörleri tarafından bilinmesi gerektiği vurgulandı.



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli